صادرات زعفران
Home » صادرات زعفران
در سال های اخیر صادرات زعفران به یکی از پرسودترین صادرات کالا تبدیل شده است که سهم ایران با وجود این که یکی از بزرگترین تولید کنندگان زعفران در دنیا می باشد، چندان چشمگیر نیست! زعفران به عنوان ادویه ای لوکس و گران بها در بسیاری از کشورها طرفداران زیادی دارد. خواص آن باعث شده تا این ادویه گران بها در صنایع مختلف غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی کاربرد داشته باشد. بر همین اساس کشورهای زیادی متقاضی خرید عمده زعفران هستند. اگر شما نیز قصد دارید تا در زمینه صادرات زعفران فعالیت کنید و یا اطلاعات بیشتری کسب کنید، ما به شما کمک می کنیم تا بهترین زعفران را تهیه کنید.
صادرات زعفران چگونه است؟
به طور معمول کشورهای خریدار زعفران آن را در حجم بالا سفارش می دهند. بنابراین تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان سعی می کنند تا با صادرات عمده زعفران نیاز مشتری را پاسخ دهند. اما به غیر از حجم سفارش در صادرات زعفران عمده، شرایط دیگری نیز وجود دارد که باید در صادرات این محصول رعایت شود که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- خرید یا تولید زعفران مرغوب
- بسته بندی حرفه ای صادراتی
- دریافت گواهی استاندارد
- دریافت گواهی بهداشت دامی
- دریافت کارت بازرگانی
مجوزهای ضروری برای صادرات زعفران نیز شامل موارد زیر می شود:
- کارت بازرگانی
- اظهار نامه مالیاتی
- مجوز صدور
- مجوز بهداشت
- گواهی استاندارد
- ثبت محصول در گمرک ایران
سود صادرات زعفران
سود خالص صادرات زعفران پس از کسر تمامی هزینه محاسبه می شود. برای اطلاع از هزینه های صادرات این محصول می توانید این قسمت را در همین صفحه مطالعه کنید.
با کسر هزینه های خرید زعفران، بسته بندی، دریافت مجوزهای لازم، دریافت کارت بازرگانی و گواهی نامه بهداشت، ترخیص کالا در کشور مقصد و …. می توانید سود صادرات زعفران را به صورت خالص محاسبه کنید. برای کسب سود بیشتر، بهترین راه تامین زعفران ارزان قیمت و باکیفیت و فروش زعفران در خارج از کشور با قیمت مناسب؛ سود صادرات زعفران بیشتری کسب خواهید کرد. شما با خرید زعفران از اکسپورت وی آی پی می توانید بالاترین سود صادراتی را کسب کنید.
شرایط صادرات زعفران (ضوابط)
زعفران، ادویه ای گران قیمت و پرطرفدار است که معروفترین نوع آن در استان خراسان جنوبی کشت می شود. شرایط آب و هوایی منطقه باعث شده تا بهترین کیفیت زعفران در این منطقه تولید و از شهرت جهانی برخوردار شود! زعفران اصل، بعد از برداشت، خشک، بسته بندی می شود و جهت صادرات به سایر کشورها ارسال می گردد. سوالی که پیش می آید این است که شرایط صادرات زعفران چیست و زعفران باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
ویژگی های زعفران صادراتی:
- رنگ، عطر و طعم بی نظیری دارد.
- کلاله ها قرمز خوشرنگ و بدون رنگ زردی ریشه کلاله می باشد.
- کلاله ها سالم، درشت، بدون شکستگی و فرخوردگی می باشد.
- مقدار سافرانل بسیار کمی در آن موجود است.
- بالاترین قدرت رنگدهی (حدود ۲۵۰ واحد) را دارد.
- تکهها و سه شاخه کلاله به هم چسبیده نیستند.
- قیمت زعفران صادراتی گرانتر از سایر زعفران هاست.
طریقه صادرات زعفران (روند)
یکی از مهمترین نکاتی که باید در صادرات عمده زعفران به آن توجه کنید، خرید زعفران صادراتی مرغوب و درجه یک می باشد. کشورهای متقاضی برای واردات زعفران دارای قوانین خاصی هستند که بهتر است در هنگام فروش عمده زعفران از آنها اطلاع داشته باشید و مرغوب ترین زعفران صادراتی را ارائه دهید. با این کار مشتریان ثابتی پیدا خواهید کرد که می توانند برای سالها با شما معامله کنند.
برای خرید عمده زعفران صادراتی اکسپورت وی آی پی بهترین گزینه است. این شرکت با سالها تجربه در حوزه صادرات زعفران به دبی و سایر مقاصد تجاری، همچنین تاکین زعفران از تولیدکنندگان برتر بهترین مرکز برای خرید زعفران عمده با قیمت رقابتی است. برای صادرات زعفران از دو طریق با کارت بازرگانی و بدون کارت بازرگانی می توانید اقدام کنید.
صادرات زعفران بدون کارت بازرگانی
راه حل هایی برای صادرات زعفران به خارج از کشور بدون کارت بازرگانی وجود دارد که عبارتند از:
- استفاده از شرکت هایی که مجوز لازم را برای صادرات زعفران دارند.
- صادرات چمدانی زعفران
- صادرات زعفران از طریق پست بین المللی
در ادامه هر یک از این روش ها را به اختصار بررسی می کنیم:
در استفاده از روش اول می توانید مشتری خارجی را برای شرکت مورد نظر پیدا کنید تا این شرکت ها بسته بندی و تامین زعفران را انجام داده و با مجوز خود صادر نمایند. در این روش شرکت صادر کننده درصدی از مقدار فروش را برمی دارد. ممکن است بعضی از این شرکت ها اجازه استفاده از زعفران را با بسته بندی خودتان را به شما بدهند. در این روش نیازی به گرفتن مجوز برای صادرات زعفران ندارید.
در روش صادرات چمدانی زعفران محدودیت میزان مقدار زعفران دارید. به طوری که بیشتر از ۱۰۰ گرم به ازای هر پاسپورت اجازه خروج زعفران از کشور را ندارید.
در روش استفاده از پست بین المللی با استفاده از برندسازی و حضور در شبکه های اجتماعی و بازاریابی جهانی اقدام به جذب مشتری می کنید و محصول را با استفاده از پست برای مشتریان خود ارسال می کنید. پست های بین المللی پست اکسپرس هوایی PDE و پست DHL dubai می توانند بار شما را به مقصد برسانند.
صادرات زعفران با کارت بازرگانی
دریافت مدارک لازم برای صادرات زعفران یکی از مهمترین مراحل است. به دلیل حساسیت این ادویه به عنوان یک مماده غذایی ارزشمند، صادرات زعفران، نیاز به اخذ مجوزهای لازم از مراجع زیربط است. این مجوزها عبارتند از:
- گواهی استاندارد
- گواهی بهداشت دامی نباتات (متناسب با نوع کالا)
- کارت بازرگانی
- معرفی نامه اظهار کننده صادرات زعفران به گمرک
بازرگان یا شرکت صادرکننده در اولین مرحله باید گواهی استاندارد و گواهی بهداشت را از مراجع مربوطه دریافت نماید. علاوه بر این کارت بازرگانی یکی از مهمترین مدارک اساسی که بازرگان آن را برای صادرات زعفران لازم دارد. معمولا شرکتهای صادرات زعفران با ارائه کارت شرکت و اعزام یک نماینده صادرات به همراه وکالتنامه اقدام به دریافت کارت بازرگانی میکنند. در نهایت، نماینده شرکت به گمرک مراجعه کرده و مراحل صادرات را انجام میدهد. در صورت داشتن کارت بازرگانی می توانید حدود یک کیلوگرم زعفران را در صادرات چمدانی از کشور خارج کنید. پس از این مراحل باید ثبت زعفران صادراتی در گمرک را انجام دهید.
روشهای صادرات زعفران
به طور کلی صادرات زعفران به دو روش بسته بندی و فله ای صورت می گیرد. صادرات زعفران بسته بندی شده در بسته های زیر ۳۰ گرم آماده شده و با کیفیت بالا و حفظ رعایت استاندارد کشور مقصد، صادر می گردد. نوع بسته بندی، شکل ظاهری و درج مشخصات محصول در این روش از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما صادرات زعفران فله بیشتر توسط خریدارانی انجام می شود که نیازی به بسته بندی ندارند و یا قصد دارند محصول خریداری شده را با بسته بندی و نام برند خود به فروش برسانند. صادرات زعفران به صورت فله ای در وزن های نیم و یک کیلویی می باشد که بسته به درخواست مشتری انجام می شود.
شناخت قوانین صادراتی کشور خریدار زعفران بسیار مهم است؛ زیرا با توجه به قوانین استاندارد و نوع مصرف آن کشور می توانید بهترین روش را برای صادرات زعفران انتخاب کنید. به طور مثال کشور ترکیه بیشترین حجم زعفران خریداری شده را برای عرضه به گردشگران خارجی نیاز دارد؛ بنابراین به کیفیت و نوع بسته بندی اهمیت بیشتری می دهد. اما کشور عراق سفارش زعفران را برای مصرف در صنایع غذایی انجام می دهد. بر همین اساس ترجیح می دهد محصول را به صورت فله ای خریداری کند.
صادرات زعفران چقدر سود دارد؟
قیمت زعفران به عوامل متعددی بستگی دارد و هر کدام از این عوامل به طور مستقیم یا غیر مستقیم در تعیین قیمت زعفران عمده و خرد تاثیرگذار می باشد. برخی از مهمترین فاکتورهای موثر بر قیمت عمده زعفران شامل میزان تولید و سطح زیر کشت، میزان تقاضا، نرخ ارز، نوع و کیفیت زعفران، نوع برند و بسته بندی زعفران و ….می شود. حتی یکی دیگر از فاکتورهای تعیین کننده بر قیمت زعفران، زمان خرید زعفران است! به طور مثال هر ساله با فرا رسیدن مراسمات خاص مذهبی مانند ماه مبارک رمضان، مصرف و تقاضا برای زعفران در کشورهای اطراف خلیج فارش افزایش می یابد که همین موضوع می تواند قیمت زعفران کیلویی و گرمی را افزایش دهد.
سود صادرات زعفران پس از کسر هزینه های تولید، بسته بندی، هزینه خرید و ارسال بار به کشور مقصد مشخص می شود. در حال حاضر قیمت زعفران کیلویی نسبت به سال گذشته 20 تا 30 درصد افزایش یافته است. البته این مقدار بسته به نوع زعفران مانند قیمت زعفران متفاوت می باشد. با کاهش هزینه های تولید و ارسال کالا می توانید سود صادرات زعفران را افزایش دهید. شما می توانید برای کسب اطلاعات دقیق درباره سود صادرات هر کیلو زعفران با کارشناسان (اکسپورت وی آی پی) تماس بگیرید.
با ما در تماس باشید...
پروژه ای در ذهن دارید...
آیا صادرات زعفران ممنوع است؟
جهت صادرات انواع زعفران ایرانی باید مجوزهای لازم را از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران دریافت کنید. همچنین گواهی بهداشت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و گواهی قرنطینه دامی و نبات نیز برای صادرات زعفران لازم است.
مجوز صادرات زعفران توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت ایران صادر میشود. علاوه بر این ورود به بازار بینالمللی، مستلزم آشنایی با مقررات کشور مقصد می باشد. باید با شرایط و محدودیتهای واردات زعفران کشور هدف آشنا باشید. هر چند صادرات زعفران ممنوع نیست اما هزینه بالایی دارد که بهتر است برای کاهش این هزینه ها فرآیندهای تولید، بستهبندی و حمل و نقل را بهبود ببخشید.
قوانین و مقررات صادرات زعفران
صادرات زعفران نیز همانند سایر محصولات صادراتی دارای شرایط و قوانین گمرکی است که باید رعایت شود. مراحل صادرات زعفران در ایران شامل موارد زیر است:
- خرید یا تولید زعفران مرغوب و با کیفیت
- بازاریابی در کشورهای مختلف
- بستهبندی های حرفهای و اصولی
- کسب گواهی بهداشت و استانداردهای موردنیاز
- انجام مراحل گمرکی
- ارسال به کشورهای مقصد صادرات زعفران
تاجران و بازرگانان باید بر روی بستهبندی این محصول مواردی از قبیل: نام محصول، نام و مشخصات کامل تولیدکننده، وزن، پروانه و سری ساخت، تاریخ تولید و انقضای محصول، نام کشور تولید کننده، راهنمای نگهداری از زعفران و منع مصرف برای گروههای خاص از جمله بانوان باردار و … را به طور کامل درج کنند.
شرکت صادرات زعفران
صادرات زعفران بسته بندی شده
زعفران پس از خشک شدن باید درظروف مخصوص بسته بندی شود تا کیفیت و رنگ و عطرش حفظ شود. بسته بندی زعفران باید طوری طراحی شود که در حمل و نقل طولانی دچار آسیب نشود و حافظ کیفیت و سلامت زعفران باشد. همچنین ظروف بسته بندی باید از جنسی انتخاب شود که مقاوم باشد و در شرایط آب و هوایی مختلف، اکسیده نشده و از آن مواد شیمیایی ساطع نشود.
یکی دیگر از ویژگی های بسته بندی زعفران صادراتی، زیبایی و شکیل بودن آن است که موجب جذب مشتری خارجی می گردد. اطلاعات کامل محصول مانند تاریخ تولید و انقضا، نوع زعفران و نحوه مصرف آن باید برروی بسته بندی درج شود. صادرات زعفران بسته بندی شده به برخی از کشورها چندان طرفدار ندارد. زیرا برخی از مشتریان خارجی زعفران را به صورت فله از ایران خریداری می کنند سپس با طراحی و بسته بندی مجدد به سایر کشورها با قیمت بالاتری ارسال می کنند.
صادرات زعفران به صورت فله
برخی از کشورهای منطقه به دنبال خرید زعفران فله ای از ایران هستند. آنها با تهیه زعفران فله ای با قیمت مناسب، آن را بار دیگر بسیته بندی می کنند و به سایر کشورها صادر می کنند و سود قابل توجهی بدست می آورند. اما برای تاجر ایرانی صادرات زعفران فله هزینه های بسته بندی را کاهش می دهد و نیازی به طراحی بسته بندی شیک و صادراتی ندارد.
زعفران صادراتی کیلویی
با داشتن کارت بازرگانی می توانید به میزان یک کیلوگرم زعفران به خارج از کشور صادر کنید. همچنین می توانید از طریق پست بین المللی نیز زعفران صادراتی کیلویی را با کارت بازرگانی انجام دهید. بسته به نوع زعفران، قیمت هر کیلو با یکدیگر متفاوت است. همچنین درجه کیفیت زعفران نیز از عوامل تعیین کننده نرخ زعفران صادراتی کیلویی می باشد.
صادرات چمدانی زعفران
برای صادرات زعفران بدون کارت بازرگانی می توانید از صادرات چمدانی زعفران استفاده کنید که به آن کالای همراه مسافر نیز می گویند. در واقع مسافر با داشتن گذرنامه و اجازه عبور از راه های مجاز می تواند به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج شود. مسافرانی که از کشور خارج می شوند مجازند تا حد مشخصی کالا از کشور خارج کنند در صورتی که جنبه تجاری نداشته باشد.
مقدار مجاز صادرات چمدانی زعفران
بر اساس قوانین گمرک ایران هر مسافر مجاز است تا به همراه خود ۱۰۰ گرم زعفران از کشور خارج کند! یعنی هر مسافر در صورتی که قصد تجارت نداشته باشد می تواند به میزان ۱۰۰ گرم زعفران را از مرز ایران بدون پرداخت عوارض گمرکی خارج کند. به این روش صادرات چمدانی زعفران می گویند که در ایران حدود دو درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی را تشکیل می دهد.
اشخاصی که زیر مجموعه پاسپورت شخص دیگری هستند، اجازه حمل زعفران را به صورت مجزا ندارند. همچنین مسافران اماکن زیارتی و عتبات عالیات نیز اجازه حمل زعفران را به این کشورها ندارند. حداکثر مقدار مجاز صادرات چمدانی زعفران برای خروج، به ازای هر گذرنامه ۱۰۰ گرم است.
هزینه صادرات زعفران
یکی از مهمترین مواردی که باید در هنگام قیمت گذاری بر زعفران مدنظر قرار داده شود، هزینه صادرات زعفران می باشد. در هنگام قیمت گذاری باید به این هزینه ها، روش پرداخت و شرایط فروش توجه کنید. هزینه صادرات زعفران عبارتند از:
- ارزش زعفران صادراتی
- هزینه بیمه
- هزینه بسته بندی
- هزینه حمل و نقل
- هزینه دریافت علامت بازرگانی
اگر به تازگی تصمیم گرفته اید که در زمینه صادرات زعفران فعالیت کنید، با کارشناسان ما که سالها تجربه صادرات زعفران را دارند، در ارتباط باشید تا بهترین مشاوره را برای خرید مرغوب ترین زعفران دریافت کنید.
آمار تولید و صادرات زعفران
بر اساس آمار اولیه گمرک، صادرات زعفران در نیمه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به نیمه اول سال گذشته در حدود ۷۰ درصد رشد داشته است. به طوری که در مجموع شش ماهه ۹۷/۴ تن زعفران صادر شده است که حدود ۶۹ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است. آمارها نشان می دهد در شهریورماه حدود ۱۵/۵ تن زعفران از کشور صادر شده است که از نظر وزنی نسبت به ماه مشابه سال قبل ۸۴ درصد بیشتر می باشد.
بزرگترین مشتری زعفران صادراتی ایران به ترتیب کشورهای امارات، افغانستان، اسپانیا، چین، قطر، عمان، هند و سایر کشورهای دیگر می باشد. بر همین اساس همچنان در این سال شاهد رشد تولید و صادرات زعفران می باشیم.
شرکت صادرات زعفران تهران
مهم است که زعفران صادراتی را از کجا و چه شرکتی تهیه کنید. شرکت ExportVIP با سیستم مدیریت کیفیت عالی مطابق با ISO9001 و الزامات ISO22000 و ISO14000 تاسیس شده است. این شرکت با تولیدکنندگان برتر زعفران کشور طرف قرارداد است و از لحظه ثبت سفارش مشتری تا رسیدن محصول به مصرف کننده نهایی، محصول را بر طبق استانداردهای بین المللی کنترل می کند. مهم ترین فاکتورهای اندازه گیری کیفیت زعفران که شامل کروسین (رنگ)، پیکروسین (فلاور) و زعفرانال (بو) می باشد در محصولات ما رعایت می شود.
Exportvip یکی از بهترین تامین کنندگان محصول با کیفیت برای صادرات زعفران به اقصی نقاط دنیاست. برای کسب اطلاعات بیشتر با اکسپورت وی آی پی در تماس باشید.
با ما در تماس باشید...
پروژه ای در ذهن دارید...