ایران، خوزستان، اهواز، کیان آباد، خ دوم شرقی، مجتمع تجاری آریا، طبقه ۴ واحد ۱۹

نحوه کاشت و برداشت خرما پیارم

خرماهای تازه و خوشمزه را باید با خوشه‌های آن بچینید؛ سپس آنها را در جعبه مناسب قرار دهید تا برای بسته‌بندی و درجه‌بندی به کارگاه‌ها یا انبارهای مشخص هدایت شوند. در این زمان بعد از بسته‌بندی و درجه‌بندی، خرماهای مرغوب برای صادرات ...
فهرست مطالب

خرما پیارم یکی از محبوب‌ترین مواد غذایی است که مردم در سراسر کشور علاقه‌مند هستند که با صبحانه یا عصرانه به همراه چای آن را میل کنند. همچنین از آن در تهیه بسیاری از خوراکی‌های روزانه مانند کیک نیز استفاده می‌شود. بنابراین با تقاضای بالای خرید خرما پیارم و حتی صادرات آن مواجه هستیم. بر همین اساس باید به کاشت و توسعه نخلستان های این نوع خرما بیشتر توجه شود. کاشت خرما پیارم باید با دانش و تجربه انجام گیرد؛ زیرا مراحل کار بسیار گسترده بوده و مراقبت از نهال‌ها نیاز به دانش و تجربه حرفه‌ای دارد.

کاشت خرما پیارم

خرما با تولید 15 تن در سال در بیش از 15 استان کشور کشت می شود. استان های بوشهر، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین سطح زیر کشت نخل خرما هستند. نخل از جمله گیاهانی است که در مقابل شرایط محیطی مانند گرما و یا رطوبت، بسیار حساس و آسیب‌پذیر است. به همین دلیل نیاز به مراقبت مناسبی دارد. زمستان های معتدل و تابستان های گرم و شک بهترین شرایط برای رشد خرما پیارم است. بنابراین کاشت نهال خرما در فصل پاییز و زمستان، بهترین میوه‌ها را در آینده برای شما فراهم خواهد کرد.

آماده سازی بستر کشت خرما پیارم

پاکسازی زمین: در ابتدا باید زمین را از وجود هرگونه گیاه بیماری و آلودگی سطحی پاکسازی کنید. وجود تنه درختان یا باقیمانده گیاهان در هنگام شخم زنی، شما را دچار مشکل می‌کند و حتی ممکن است در هنگام کشت، بیماری و آفت را به گیاهان جدید منتقل نماید.

تسطیح: برای آن که زمین کاملاً صاف شود و هیچ‌گونه پستی و بلندی نداشته‌باشد؛ شاید نیاز به نقشه توپوگرافی باشد؛ اما اگر مرحله پاکسازی زمین را به خوبی انجام دهید تا شخم زن کار خود را به درستی به اتمام برساند، نیازی به نقشه نخواهید داشت.

انتخاب سیستم آبیاری: سیستم آبیاری زمین به شرایط آب و هوایی منطقه و همچنین بودجه اقتصادی شما بستگی دارد. به یاد داشته‌ باشید که شیارهای آبیاری و کانال کشی باید به درستی و در سطح مشخصی باشند تا علف هرزی در زمین نروید.

آماده‌سازی نهال خرما پیارم

برای کاشت خرما پیارم در ابتدا نیاز است تا روش آماده‌سازی نهال را به خوبی انجام دهید. معمولاً این کار به سه روش پاجوش، کشت بافتی، بافتی گلدانی و خزانه‌ای انجام می‌گیرد. هر کدام از این روش‌ها به انتخاب فرد بستگی دارد.

  1. نهال پاجوش: ابتدا نخلستان را آبیاری و برگهای اضافه را هرس کنید؛ سپس چند برگ خوب اطراف جوانه مرکزی باقی بگذارید و برگ‌های بیرونی را حذف کنید. حواستان باشد که سمت صاف به سمت پاجوش و سمت مورب درخت به سمت نخل مادر قرار بگیرد.
  2. نهال کشـت بافتی: در این روش هر بوته در گلدان‌های کیسه‌ای جدا قرارداده می‌شود.
  3. نهال کشت بافتی خزانه‌ای: گاهی ممکن است که بین زمان کاشت، رشد و خروج ریشه‌ها فاصله به‌وجود آید. زمانی که گیاه دچار آسیب‌های متعدد شده ‌باشد و نتواند به طور طبیعی رشد کند، از روش خزانه‌ای استفاده می‌شود. گیاه آسیب دیده را باید در محیط بسته به شکل خزانه سایه دار قرار دهید. سپس با مراقبت‌های ویژه از جمله تغذیه، کود دهی و حفاظت، گیاه را به حد رشد مناسب برسانید.

کاشت نهایی خرما پیارم

هر روش از رشد نهال را که انتخاب کنید، عملیات کشت آنها هیچ تفاوتی ندارند. تنها پس از رشد مناسب، آنها را به محل‌های معینی که لوله کشی آب را انجام داده‌اید، ببرید. سپس آنها را در عمق مناسبی از خاک بگذارید. حواستان باشد که در هنگام عملیات به قلب نهال آسیب وارد نشود. همچنین باید نهال را به‌گونه‌ای در خاک قرار دهید که به‌راحتی در اثر وزش باد خارج نشود. بهترین سطح کاشت، هم‌سطح‌ شدن بزرگترین قطر گیاه با خاک است. نهال را تا بزرگترین قطر تنه در زمین فرو ببرید.

داشت نهال خرما پیارم

در این زمان می‌بابست به‌طور کامل از گیاه مراقبت کرده و مرتباً عواملی مانند تغذیه، آبیاری مناسب، پوشش گیاهی و مبارزه با علف‌های هرز را بررسی کنید. یکی از مهم‌ترین عوامل در این دوران، آبیاری مناسب و کود دهی است.

  1. کود آلی: برای آن که یک خرمای مطلوب داشته‌باشد، بهتر است کود حیوانی را با شیمیایی مخلوط کنید. کودهای عالی باید حداقل هر 2 سال به مقدار 30 تا 50 کیلوگرم به پای درخت ریخته شوند.
  2. کود شیمیایی: کودی که استفاده می‌کنید باید حاوی تمامی 16 عنصر مواد غذایی باشد. عناصر مهم آن شامل ازت، فسـفر و پتاس می‌شوند که باید در کود استفاده شده وجود داشته‌باشد. این کود دهی باید هر 4 سال و مطابق با رشد نهال اتفاق بیفتد.

بهترین زمان کود دهی خرما پیارم

برای آن که به بهره‌وری مناسبی در زمان میوه برسید، باید کود دهی را در وقت مناسب انجام دهید. بهترین زمان کود دهی مخصوصاً در ایران، در ماه‌های بهمن و تیر است.

هرس نخل پیارم چگونه است؟

هنگامی که درخت به خوبی بزرگ شد، زمان آن است که کمی برگ‌های آن را اصلاح کنید. این کار تاثیرات مثبت زیر را در پی خواهد داشت.

  • تهویه بهتر تاج
  • جلوگیری از پوسیدگی تنه
  • از بین‌ بردن آفات و بیماری‌ها
  • ایجاد تعادل بین اندام‌های رویشی و زایشی
  • تولید خرمای باکیفیت
  • گرده‌افشانی بهتر گیاه
  • سمپاشی
  • برداشت بهتر

برداشت خرما پیارم

بعد از آن که مراحل گرده‌افشانی و آفت را به خوبی پشت سر گذاشته‌اید، زمان آن است که حواستان به برداشت خرما باشد. خرماهای تازه و خوشمزه را باید با خوشه‌های آن بچینید؛ سپس آنها را در جعبه مناسب قرار دهید تا برای بسته‌بندی و درجه‌بندی به کارگاه‌ها یا انبارهای مشخص هدایت شوند. در این زمان بعد از بسته‌بندی و درجه‌بندی، خرماهای مرغوب برای صادرات مشخص خواهند شد. در هنگام بسته‌بندی باید تمامی مراحل نظافت به خوبی رعایت شوند، کارگران لباس‌های تمیز بر تن کنند و خرماها را با استفاده از روش‌های مشخص و استاندار بشویند. سپس میزان رطوبت خرما کنترل شود تا در ظرف، ماندگاری خوبی داشته‌باشد.

خرید خرما پیارم

بعد از برداشت محصول خرماها جهت فروش روانه بازار می شوند. به جهت استقبال از خرما پیارم متقاضیان آن بسیار زیاد هستند. بهخ طوری که هر ساله بخشی از این محصول به عنوان صادرات خرما پیارم روانه سایر کشورهای متقاضی نیز می شوند. امروزه شرکتهای زیاید در زمینه فروش و صادرات این محصول فعالیت می کنند اما اگر به دنبال خرید عمده خرما پیارم اعلا و درجه یک هستید، می توانید با شرکت اکسپورت وی آی پی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *